Vreme kompletne rok generacije ističe neumitno poput “Peščanog sata”

 Numera “Prščani sat”, je nova pesma i spot Srdjana Marjanović i Maje Odžaklijevske, neočekivana saradnja, dvoje izuzetnih izvodjača.

U vreme kad  muzika popušta pred naletom digitalnih autotjunova, ritam mašina i drugih tehnoloških zabava, ova pesma  je pravo iznenadjenje , tračak svetlosti za one koji još uvek veruju u emocije, pravi – živi instrument i lepotu glasa…

“Pesmu sam pravio za novi album.Vreme kompletne rok generacije (naravno i moje) ističe neumitno poput  “Peščanog sata”. Posvećena je svima koji su nekad  sanjali ” decu cveća”. Samo sam Maju video kao drugi deo dueta”kaže  Srdjan Marjanović .

“Htela sam da završim sa pevanjem i karijerom, kad je Srdjan doneo “Peščani sat”?! Taj tekst je moja i njegova istina i sudbina? Morala sam to da otpevam!” kaže Maja Odžaklijevska .

Mnogi koji pogledaju spot i fotografije koje je uradila autorka Vukica Mikača , primetiće da su Srdjan i Maja jako bliski …dok izgovarju tekst pesme vidi se „taj sjaj u očima“.

Srdjan Marjanović više od 45.godina bavi se  muzikom i novinarstvom, pisao je za  “Itd”,”Reporter”,”Ćao”,”Večernje novosti”.

Objavio je dva romana Žice u izdanju Službenog glasnika i “Ok,presvući ću se” u izdanju Čarobne knjige.

Ljubav mu je i dalje najveća inspiracij. Kao urednik u  RTV Ljubljana ,otkrio je mnoge poznate bendove (“Ekatarinu veliku “,”Kerber”,”PIL” i druge).

Jugoslovenska rok muzika drugačije izgleda od pojave njegovih pesama: “Mi smo jedno drugom govorili vi”, “Nije ti se htelo”, “Idi”,”Sentimenti””Zaustavite muziku”, “Bebo ne plači”…. jedan je od retkih umetnika , koji je izdržao baveći  se kantautorskim radom, I specifičnom vrstom rok-šansone , retkog žanra u kome su pored muzike veoma važni I tekstovi. Njegove pesme se nalaze  u mnogim antologijama Jugoslovenske rok poezije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *