Rundek kompletirao „Arsenal 09“!

Darko Rundek i „Ekipa“, „Ateist rep“, Marko Luis, „Samostalni referenti“, Dejan Cukić i brojni drugi kompletirali su spisak izvođača koji će nastupiti na Glavnoj i „Garden“ bini „Arsenal festa“ u Kragujevcu 19, 20, 21. i 22. juna. Prve večeri „Arsenala 09“, pre legendarnog američkog „Testamenta“ i folk metalaca „Pero Deformero“ program na Glavnoj bini otvaraju det metalci „Ded džouker“ (Dead Joker), dok na „Gardenu“ 19. juna pored čuvenog „Atomskog skloništa“ basiste Brune Langera dolaze i gitar-pop „Majdan“, novajlije na beogradskoj sceni „Lem džem“ (Lem Jem), „Urban instant“, rok „Vesela mašina“ i trešeri „Alitor“.

Druge večeri „Arsenala“, na „Gardenu“ su pored ranije najavljenih pank metalaca „Ritam nereda“ i psihodeličnih bluzera M.O.R.T. i beogradski pank Irci “Scordisci”, rokenrol Šumadinci „Nikom ništa“, još jedne novajlije iz Beograda „Turisti“, kantautor Mile Kekin, kao i Dejan Cukić.

„'Spori ritam bend’ i ja upravo smo završili snimanje albuma sa 10 novih pesama čije objavljivanje očekujemo u septembru. Nastup na festivalu ‘Arsenal’ mnogo nam znači, ne samo zbog mojih emotivnih veza sa Kragujevcem, već i zato što obeležava naš povratak na rok scenu više u formi benda. Obećavamo par novih stvari, ali i obilje starih pesama uz koje ćemo se zabavljati zajedno sa publikom“, najavljuje Cukić.

Treće veče 21. juna, pored zakucavanja sa „Ejsbrnom“ (Eyesburn), doktorom Neletom Karajlićem i „Hladnim pivom“ na Glavnoj, „Arsenal“ nudi na „Garden“ bini američke stounere „Red feng“, Đorđa Miljenovića, „Artan Lili“ i „Autopark“, kojima su se pridružili ska „Samostalni referenti“, grandž „Stoun sliper“ i užički hardkor „Brat“.

Četvrto, završno, udarničko veče 22. juna na Glavnoj bini proteći će u znaku legendarnih „Partibrejkersa“, pankera „Goblina“ i američkog indi rokera Kurta Vajla i njegovih „Vajolejtorsa“ (The Violators), a na „Garden“ su uz repera Vojka V i „Vizelj“, stigli „Dram“, duo „Buč Kesidi“, kao i kultni pankeri „Ateist rep“ koji će jubilej 30 godina rada obeležiti i nastupom na „Arsenalu“.

„Garden“, kao i festival, zatvara soul muzičar Marko Luis, povratnik na „Arsenal“, koji je i prošle godine ovde sa brojnom publikom dočekao jutro, nakon toga konstatujući na Fejsbuku: „Dočekasmo zajedno jutro u Kragujevcu, nisam znao šta nas očekuje, ali ovaj doživljaj je bio neverovatan.“

Program „Eksplouziv“ bine biće saopšten uskoro. Komplet ulaznica za sva četiri dana košta 2.300 dinara, dok je 1.000 za pojedinačan dan, preko Tiket vižona, odnosno tickets.rs.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *