Predstava “Idiot” onlajn povodom smrti Tihomira Arsića

Povodom smrti glumca Tihomira Arsića u subotu 12. decembra u 21 sat na Jutjub kanalu Narodnog pozorišta strimingom će biti emitovana pozorišna predstava “Idiot”, po romanu Dostojevskog, a dramatizaciji i režiji Steve Žigona, saopštili su iz Narodnog pozorišta.

U ovoj kultnoj predstavi Narodnog pozorišta Tihomir Arsić je briljantno odigrao ulogu Rogožina, za koju je dobio dve najznačajnije nagrade u svojoj karijeri – Zlatnog viteza u Moskvi na Festivalu “Zlatni vitez” i Nagradu “Raša Plaović” za najbolje glumačko ostvarenje u sezoni 1994/95 godina.

Predstava “Idiot” jedno je od najznačajnijih pozorišnih ostvarenja u savremenom srpskom teatru, pre svega zato što je rađena u dramatizaciji neprevaziđene svetske literature i možda, najbolje napisanog romana ikada.

Premijera ove predstave bila je 22. decembra 1995. godine,a režiju i dramatizaciju je uradio mag pozorišne scene Stevo Žigon. U velikom glumačkom ansamblu koji je ostvario ovu predstavu, pored Tihomira Arsića, glavne uloge su igrali Nebojša Dugalić, Ivana Žigon i Danijala Kuzmanović Pavlović. Link za gledanje predstave biće dostupan na sajtu Narodnog pozorišta i svim društvenim mrežama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *