Ovih pet filmova mora da pogleda svaka žena

U potrazi ste za motivacijom? Onda pogledajte jedan od filmova sa ove liste u kojima su glavni likovi jake, odlučne i svojeglave žene koje će vas sigurno inspirisati i osnažiti

1. Erin Brockovich

Nezaposlena samohrana majka Erin Brockovich (Julia Roberts) postaje asistent svog bivšeg advokata. Pomaže mu da pred lice pravde dovede energetsku kompaniju zaslužnu za dugogodišnje zagađenje gradskog vodovoda zbog kojeg su mnogi stanovnici oboleli.

2. Working Girl (Zaposlena devojka)

Sekretarica Tess McGill (Melanie Griffith) radi u investicijskoj banci. Šefica Katherine Parker (Sigourney Weaver) ukrade joj poslovnu ideju i preuzme zasluge za nju. Kada Katherine na skijanju slomi nogu, Tess odluči da iskoristi njenu odsutnost kako bi svima dokazala da je ideja bila njena.

3. Steel Magnolias (Čelične magnolije)

Pomalo rezervisana i stidljiva kozmetičarka Annelle Dupuy (Daryl Hannah) dolazi u mali grad u Louisiani i dobija posao u lokalnom kozmetičkom salonu. U njemu se svakodnevno skuplja mala grupa žena, koja je otvorenog srca prima u svoje društvo. U trenucima velike radosti, ali i tuge jedne drugima postaju nezamjenjiva podrška.

4. Coco Before Chanel
Priča o mladosti Coco Chanel (Audrey Tautou) i njenom usponu na sam vrh sveta mode. Od boravka u sirotištu u kojem ju je ostavio otac do rada u provincijskom baru gde je radila kao krojačica i pevačica – počeci Coco Chanel bili su skromni, ali ništa nije moglo da je zaustavi u nameri da uspe.

5. Devil Wears Prada (Vrag nosi Pradu)

Andy Sachs (Anne Hathaway) pametna je devojka koja je upravo diplomirala. Nedugo nakon toga postaje asistent Mirande Priestly (Meryl Streep), zahtevne glavne urednice slavnog modnog magazina, koja od samog početka testira njenu snagu volje.

Izvor: dnevnibuzz.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *