„Nebeska tema“, priča o romantičnom svetu Vlade Divljana

Dokumentarno ostvarenje koje govori o autoru vanvremenskih hitova Vladi Divljanu – „Nebeska tema“, prvi put se prikazuje na njegov rođendan. Premijera filma zakazana je za 10. maj u Centru „Sava“.

Reditelj i scenarista Nebeske teme Mladen Matičević, kaže da je na njega, tokom snimanja, najjači utisak ostavila ogromna količina ljubavi koju za Divljana i njegovo delo, imaju svi učesnici u filmu.

„U tom filmu je sve ono što treba da bude, sve ono što sam želeo da bude i sve ono što želimo da kažemo gledaocima o Divljanu i sve ono što želimo da poručimo Divljanu“, rekao je, gostujući u Beogradskoj hronici, Mladen Matičević.

„Pitanje je kada i ko u svom životu otkrije svet Vlade Divljana. U ovom svetu koji je bremenit raznim problemima, postoje i razne lepote. Jedna od sfera lepote je muzika Vlade Divljana, muzika njegovih prijatelja koji učestvuju u ovom filmu. Samo treba otvoriti neka vrata, i ući u taj Divljanov svet, koji je vrlo lep i vrlo gospodstven i romantičan“, rekao je Matičević.

U filmu, između ostalih, učestvuje dvadesetak najslavnijih rok muzičara sa teritorije bivše Jugoslavije. Matičević kaže da su svi oni odmah pristali da daju svoj doprinos.

„Ključne reči tu su bile: Vlada Divljan. To je bila kao neka šifra za poverenje, za ljubav, za neku vrednost koja ne prestaje“, kaže Matičević i dodaje da su u filmu učestvovali i Vladini sinovi, Stevan i Pavle, kako kaže – „dva divna Divljana“.

Matičević tvrdi da Divljan postoji u svima, i dodaje da se u filmu govori o traganju za poljem lepote, jer je, tvrdi, drugačije nemoguće živeti.

„U filmu tragamo i za tim zašto su ga svi toliko voleli, i zašto je njegova smrt toliko strašno i bolno odjeknula i za sve bila veliki gubitak. On je bio čovek koji nije isticao sebe u prvi plan, zato je bio tako voljen“, zaključio je Matičević.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *