Dodela nagrade Milan Mladenović 21. septembra

Dodela nagrade Milan Mladenović 2020. biće održana u ponedeljak, 21. septembra u Bitefartcafeu u Beogradu, saopštila je danas Zadužbina Milana Mladenovića.

Nagrada će biti dodeljena na 62. godišnjicu rođenja kultnog muzičara, 21. septemabra 1958. 

Pored dodele nagrade za muzičko delo od izuzetnog značaja o kojem ove godine odlučuje stručni žiri u sastavu – Darko Rundek, Srđan Gojković Gile i Mirela Priselac Remi, na svečanosti će biti promovisan i album ”Angel’s Breath”, projekat Milana Mladenovića i Mitra Subotića Sube, koji je svoje reizdanje doživeo posle 26 godina. 

Na svečanosti biće ekskluzivno prikazan i do sada neprikazan video materijal zabeležen tokom Mladenovićevog boravka u Brazilu. 

Mladenović (1958-1994) je kultni rok muzičar čije je stvaralaštvo s grupom ”Ekatarina Velika” (EKV) obeležilo drugu polovinu osamdesetih godina u bivšoj Jugoslaviji. 

Mnogi muzičari i kritičari smatraju da je ”Ekatarina Velika” jedan od najznačajnijih bendova na prostoru bivše Jugoslavije i na jugoslovenskoj rok sceni uopšte. 

”Borite se za svoju ličnu slobodu, ne dozvolite da vas neki lažni srebrnjaci i krivo opravdane norme uguše, borite se za život. Za kraj bih rekao samo da mi ni u kom slučaju nije žao što sam sve ove godine protraćio na tako neozbiljnu stvar kao što je rokenrol, i mislim da poštenije i iskrenije nisam mogao da potrošim sve te godine”, reči su umetnika kojima je zaključena monografija o Mladenoviću.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *