Čovek se otkriva u svađi

Ako ste se posvađali sa čovekom, to je naravno neprijatno, ali imate jedinstvenu priliku da do kraja shvatite čoveka. Shvatite kakav je to čovek u suštini i šta se može očekivati od njega.

  • Ako, nakon svađe, čovek ne razgovara sa Vama i ne žuri se da se pomiri – to je tužno. Ali on ima apsolutno pravo na svoja osećanja; i možda se ne smatra krivim. Ili nije spreman za izvinjenje. On je ljut na Vas, uvređen, ne javlja se na telefon i ne odgovara na poruke … Pa, to je svađa.
  • Čak i ako vam je čovek naglo rekao: “Ne zovi me i ne piši! Sve je gotovo između nas! ”- ovo je samo pola problema, još ima nade za obnovu odnosa.
  • A najgore je ovo: kada čovek odmah počinje da baca na vas blato. Javno. Piše gadne stvari na svojoj stranici na internetu, objavljuje korespondenciju, iznosi lične podatke.
  • Zajedničkim poznanicima ili rođacima priča intimne stvari. Iznosi sve vaše tajne koje ste podelili sa njim. Ne samo da vas grdi ili se žali; već odaje tajne.
  • “Šalje” ličnu prepisku drugim ljudima koje ona može povrediti ili raniti. Namerno priča da ste govorili loše stvari o njima. Usmerava ih protiv Vas.
  • Takav čovek odmah otkriva sve informacije i uvlači treća lica u sukob. Tako je jedan uvređeni muškarac uzeo i poslao svu prepisku sa ženom njenom mužu. Ili ljubavnica nakon svađe je pozvala ženu. A onaj koji je smatran prijateljem, otišao je do šefa i rekao mu sve o Vašim greškama ili zloupotrebama …
  • Tako. Čovek se u potpunosti otkriva u svađi. Svu svoju unutrašnjost i svoje pravo lice. Ako je učinio nešto od gore navedenog, nikada mu više ne dozvolite da Vam se približi, čak i ako se izvini i predloži da se pomirite.
  • Može se miriti. Svađati se sa takvim čovekom je gubljenje vremena. Ali nikad više ne verujete njemu ili njoj. I ponašajte se mirno i strpljivo, kao sa otrovnom zmijom. Budite sigurni – od takvog čoveka ćete dobiti ubod u leđa čak i bez svađe. To je samo pitanje vremena i okolnosti.
    To su obrasci ponašanja; modeli koji se ne menjaju. To je takav čovek. Takva mu je duša. Dok ste bliski i družite se, ne možete upoznati čoveka. A u svađi, odmah se otkriva. Možete se pomiriti i nastaviti komunicirati s onima koji su ćutali, ljutili se, nisu odgovarali na poruke, nisu se izvinjavali i nisu prihvatili izvinjenje. To nije strašno. Ali sa onima koji su se otvorili nakon svađe, kao otrovni cvet, morate biti oprezni. I nikada više ne otkrivaj dušu, čak i ako morate ponovo komunicirati sa njima. Sa takvim čovekom možete se “pomiriti”; uspostaviti diplomatske odnose. Ali prave ljubavi i prijateljstva ne može biti …

Anna Kirjanova
Prevod teksta: https://lifedeeper.ru/post/2896-chelovek-sebja-pokazyvaet-v-ssore-mozhno-mnogoe-ponjat/

photo : pexels
photo : pixabay

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *