Burna rasprava: Da li dede i babe treba da naplaćuju čuvanje svojih unuka?

Da li ste ikad pomislili da baka-servis zaslužuje da bude plaćen? Jedna mlada majka izazvala je burnu raspravu na Mumsnetu, forumu za roditelje koji se užario nakon što je s drugim korisnicima podelila svoju priču. Njeni roditelji, naime, traže novac  za čuvanje unuka.

“Uskoro se vraćam na posao, tri dana nedeljno. Moji roditelji su rekli da bi bili zadovoljni s 50 funti nedeljno. Jesam li nerazumna ako mislim da ovo nije uobičajeno?”, upitala je majka korisnike foruma. Očekivano, pitanje je podelilo korisnike – jedni su tradicionalni i smatraju da bi dede i bake svoje unuke trebalo da čuvaju besplatno, dok drugi u povoljnoj naplati usluge dadiljanja ne vide ništa loše.

“Pedeset funti je ništa! Velikodušno od njih, uštedećeš novac”, pišu korisnici koji su na strani plaćanja svojim ili partnerovim roditeljima za čuvanje dece. “To je verovatno za pokrivanje troškova oko deteta”, podržava ovu ideju jedan korisnik. “Mislim da bismo samo ja i njegov otac naše dete trebalo da čuvamo besplatno. Svima drugima je u redu platiti”, piše jedna korisnica.

Novo istraživanje pokazalo je da u Velikoj Britaniji dede i bake svojoj deci čuvanjem njihove dece godišnje uštede neverovatnu 161 milijardu funti. Britanska deca u proseku s dekama i bakama nedeljno provode 11,3 sata, što roditeljima štedi 1786 funti, odnosno oko 1,716,000 dinara godišnje. Oko 65 posto deda i baka u Britaniji, po ovom istraživanju, čuva svoje unuke.

Kakav je Vaš stav ,na ovu temu, pišite u komentarima!?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *