BESPLATNOM PROJEKCIJOM FILMA “STELA” SA HRISTINOM POPOVIĆ U GLAVNOJ ULOZI POČINJE 16. KIDS FEST

BESPLATNOM PROJEKCIJOM FILMA “STELA” SA HRISTINOM POPOVIĆ U GLAVNOJ ULOZI POČINJE 16. KIDS FEST (VIDEO)

Uz ograničene kapacitete sala, od 16. do 27. decembra u bioskopima širom Srbije, kao i na Online adresi mojoff.net počinje 16. KIDS FEST
 BESPLATNOM projekcijom filma “Stela” reditelja Stojana Vujičića u sredu, 16. decembra, u bioskopu Kombank Dvorana počeće ovogodišnji dečiji filmski festival KIDS FEST, ukazujući na srećan početak još jednog izdanja festivala.

Uz prisustvo Hristine Popović, glavne glumice ostvarenja STELA snimljenog u srpsko-makedonskoj koprodukciji i uz ograničeni broj posetilaca, a u skladu sa epidemiološkim merama, počeće šesnaesti po redu dečiji festival koji ove godine osim u bioskopima širom Srbije predstavlja deo svog programa i u Online bioskopu MOJ OFF. 

Film “Stela” prema rečima reditelja Vujičića je priča ispričana kroz težak i kompleksan odnos jedanaestogodišnjeg Nikole i njegove okoline.
Nakon očajničkog pokušaja da probudi pažnju svojih roditelja, 11-godišnji dečak Nikola beži od kuće. Stela, pas šarplaninac, je jedina koja može da nađe put do njegovog srca i vrati mu veru u život.

“Stela je film o istini, jednoj, jedinstvenoj i nepromenljivoj kategoriji. Ovo je film o svim onim stvarima koje olako zaboravljamo, a koje nam mogu ukazati da smo vredni ljudi,” rekao je reditelj Vujičić dodajući “Ukoliko bih sve mogao da stavim u jednu rečenicu – STELA je film o nadi koju bi trebalo imati. Imam potrebu da ispričam priču o nadi kakvu sam iskusio i doživeo u svom životu.”

Prepoznat od strane brojnih međunarodnih filmskih festivala po vizuelnom stilu i radu, ali i temama vezanim za porodične vrednosti i decu, ovaj put prema kazivanju reditelja Vujičića, iskazan je možda jedan od najvećih konflikta našeg modernog vremena – međusobno neprihvatanje i nerazumevanje, posebno u porodičnim odnosima.U ostalim ulogama našli su se: Toni Mihajlovski, Dejan Lilić, Petar Manić, Simeon Moni Damevski.
Režija: STOJAN VUJIČIĆ Scenario: EVA KAMČEVSKA Producent: OGNEN ANTOV Koproducenti: JOVANA KARAULIĆ, NICOLE ACKERMANN, SASCHA SEIFERT
Film je realizovan od strane DREAM FACTORY MACEDONIA u koprodukciji sa Akcija Produkcija & Mouna GmbH Film & Media Studios

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *