Mislite da je ovo fotka s egzotične plaže? Priča iza nje govori sve o Instagramu

LAURA J HYATT je blogerka iz Londona koja je odlučila svojim pratiocima da pokaze kako se lako život može prikazati na Instagramu, iako u stvarnosti nije ni blizu tome. Ona je sve uspela zavarati objavivši fotografiju s “egzotične destinacije”, što je većina poverovala, ali  zapravo je fotografiju snimila potpuno drugačije.

Umesto da je platila put na Maldive ili neku drugu bajkovitu destinaciju, blogerka je odlučila sve ovo napraviti kod kuće i tako pokazati da za dobru fotografiju ne morate nužno biti na egzotičnoj plaži ili nekom drugom skupom i dalekom mestu.

Laura je u stvari legla u dečji bazenčić na naduvavanje u kojem je bilo malo vode i plastično cveće, a fotografija je snimljena iz vazduha i u krupnom planu tako da se ne vidi gde je zapravo. Fotografija je snimljena po uzoru na seriju Riviera, a Laura je objasnila koliko je jednostavno ovo izvesti.

“Papirnato cveće potone čim ga ubacite u vodu, tako da uložite nešto više novca i kupite ono od čvršćeg platna”, pojasnila je autorka bloga Heroine in Heels.

Fotografiju je malo obradila u Photoshopu da izgleda efektnije i profesionalnije, a njeni pratioci bili su oduševljeni i uopšte nisu primetili da fotografija nije snimljena tamo gde misle da jeste. Laura je priznala kako je ležala u vrlo neudobnom položaju, a voda je bila jako hladna pa joj nije bilo najugodnije prilikom fotografiranja.

Svoje savete i priču podelila je na blogu i mnoge je pratioce ostavila iznenađenima, ali i oduševljenima, pokazavši kako lako i besplatno doći do savršene fotografije.

Izvor Index.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *